[Gå till huvudindex] [Språkliga länkar] [Kinesiska länkar] [Kontakta författaren] [Read this page in English]

© 1997 – 2005 Patrick Hassel Zein

Denna sida uppdaterades senast 17.06.2005


Klicka här om du vill få hjälp med att navigera på detta vävsäte!
Visa navigeringsmenyn!

Patrick Hassel Zeins Språkliga Index

De följande sidorna har jag dedikerat till alla de som studerar det ärevördiga kinesiska språket. Mitt mål med dessa sidor är att hjälpa dig att hitta din väg till att surfa i Kina, men även att ge dig direkt information om det kinesiska språket, kinesisk kultur och språk i allmänhet. Här kan du även hitta alla slags länkar till sidor som innehåller mer information om kinesiska och språk.

Notera att vissa sidor endast finns på svenska, och andra endast på engelska.


Visa Navigeringsmenyn:  Detta val visar en detaljerad översiktsmeny i en separat ram.
Dölj Navigeringsmenyn:  Detta val tar bort översiktsmenyn och allt användande av ramar från hela detta vävsäte.
3000 Tecken:  En lista över de 3000 vanligaste kinesiska skrivtecknen (förutsätter att du har ett kinesiskt typsitt i din dator).
Dikter av Emi Siao:  Jag söker fler dikter av Emi Siao. Har du en eller flera i originalspråk, så hör av dig!
Frågor & Svar:  Här finner du svaren på några av de vanligaste frågorna som mina läsare brukar ställa. Läs denna sida innan du skickar e-post till mig!
Kinesisk Astrologi:  På denna sida kan du ta reda på vilket som är ditt astrologiska tecken enligt den kinesiska traditionen. Varje tecken visas i många olika stilar!
Kinesisk Fonetik:  På denna sida skriver jag lite om kinesisk fonetik och det kinesiska fonetiska alfabetet.
Kinesisk Kalligrafi:  Denna sida är tillängnad konsten att skriva kinesiska kalligrafi.
Kinesisk Kultur:  Här har jag samlat ett antal kortare notiser om diverse aspekter av den kinesiska kulturen. Det kan hända att vissa av dessa notiser blir egna sidor i framtiden, men just nu hinner jag inte skriva mer än kortfattat om dessa saker.
Kinesiska Böcker:  På denna sida har jag skrivit ner en lista över böcker och datorprogram som jag kan rekommendera. De flesta böckerna är på engelska, men svenska, tyska och italienska böcker finns också listade.
Kinesiska Idiom:  Denna sida beskriver en digital ordbok som jag skriver om idiomatiska uttryck på kinesiska samt en "avhandling" i samma ämne.
Kinesiska Lyckosymboler:  En liten sida med kinesiska tecken som är speciellt vanliga på amuletter och i lyckönskningar av olika slag.
Kinesiska Länkar:  Detta är en lista över min favoritlänkar till kinesisk kultur, tidningar och allt möjligt kinesiskt på Internet.
Kinesiska och Logik:  Filosoferande om hur logiskt uppbyggt det kinesiska språket är...
Kinesiska på Internet:  Här hittar du information om hur du kan få din dator till att visa kinesiska tecken, så att du kan surfa till Kina på Nätet.
Kinesiskt Examensarbete:  Här kan du läsa hela mitt examensarbete om modersmålsundervisning för kinesiska barn utomlands. Du kan även ladda ner all dokumentation och bilagor.
Kontakta Författaren:  Du är alltid välkommen att skicka e-post till mig via denna kontaktsida!
Lär dig Kinesiska:  Här ger jag en relativt kortfattad presentation av ett antal olika aspekter av det kinesiska språket. Texten ger läsaren grundläggande kunskaper om tecknens ursprung och uppbyggnad samt andra särdrag i det kinesiska språket. Dokumentet innefattar en beskrivning av de kinesiska tecknens inre logik, en kort presentation av grammatiken, en noga beskrivning av uttalet (enligt Mandarin) och mycket, mycket mer.
Några Kinesiska Tecken:  Detta är helt enkelt en liten lista över alla de tecken som förekommer som exempel i ovanstående Introduktion till Studier i Kinesiska.
Omstart:  Åter till framsidan. Notera gärna att min URL är http://www.zein.se/patrick.
Språkliga Länkar:  Denna länklista är relativt kort, men den öppnar portar till intressanta texter om konstruerade språk, ordböcker och språk i allmänhet.
Svenska – ett Döende Språk?:  En debattartikel om hur det svenska språket utarmas.
Taijiquan:  Sedan jag börjat träna Taijiquan (Taichi), har det blivit en mer och mer viktig och betydelsefull del av min personliga utveckling. Jag rekommenderar alla personer i alla åldrar varmt att ta en närmare titt på denna kombination av gymnastik och meditation!
Taijiquan-Länkar:  Här hittar du mer information om taijiquan och daoism.
Världens Språk:  På denna sida diskuterar jag vikten av att lära sig kommunicera med folk runt hela Världen och varför konstruerade språk kan vara en god idé.
Taijiquan-Länkar:  Här hittar du mer information om taijiquan och daoism.


Zhongwen.com -- Kinesisk ordbok

Schockwave-animering med ljud (från okänd källa)
Räkna på kinesiskt teckenspråk!

[Gå till Huvudindexet]

[Upphovsrättslig Information]