Första sidan

Webbdesign

Bildgallerier

Uppsatser

Länksamling

Grekisk vasmålning

Ing-Marie Hassel

Ing-Marie Hassel

Grekisk vasmålning


Sagt och gjort


Välkommen till Ing-Marie Hassels Hemsida! Med tiden har denna hemsida växt och utgörs numera av ett femtiotal webbsidor. De flesta av texterna består av några gamla uppsatser, som jag har skrivit medan jag studerat på olika högskolor och universitet i södra Sverige.

Det mesta om min tidigare bakgrund har jag annars försökt att sammanfatta i en kort meritförteckning, där den som så önskar också kan få veta hur man lättast kommer i kontakt med mig.

Webbdesign

För att dela med mig av mina kunskaper inom webbdesign har jag knåpat ihop en mycket enkel guide, som handlar om Webbdesignens grunder. Denna guide är dock endast avsedd för den fullständige nybörjaren inom ämnet.

Bildgallerier

Konst har alltid varit ett av mina största intressen. I Stora bildgalleriet har jag därför sammanställt ett antal av mina egenhändigt tillverkade oljemålningar till offentligt beskådande.

Här finns också några axplock med afrikansk och grekisk konst. Sidorna är framför allt avsedda att illustrera ett par av mina uppsatser, dels inom ämnet socialantroplogi, dels inom antikens kultur- och samhällsliv.

Länksamling

Några av mina andra intressen är film, musik och litteratur. Om du vill veta vilka nya filmer och skivor som är på gång, eller möjligen få ett och annat boktips, så kan denna behändiga länksamling säkert komma till nytta.

För den som vill veta mer finns här dessutom en sida som kan vara till hjälp vid informationssökning, med särskilt utvalda länkar om webbdesign och bildbehandling.

I anslutning till insamlandet av material till en uppsats i bibliotekshistoria har jag även sammanställt en sida med historiska länkar.

Upp


Uppsatser

Här kan du läsa min berättelse om det gamla biblioteket i Alexandria, som blomstrade och försvann för omkring 2000 år sedan.

Ett relativt nytt inslag på dessa sidor är min essä om en av våra mest kända svenska författare, samhällskritikern Carl Jonas Love Almqvist.

Min text om den tyske författaren E.T.A. Hoffmann handlar bland annat om vilken betydelse romantikens litteratur har haft för dagens fantasygenre.


Bibliotekshistoria

Ett annat av mina verk är baserat på en flera år gammal uppsats i socialantropologi. Den går under det spännande namnet Magi och galenskap i Afrika.

För ett tag sedan dammade jag av och publicerade en annan gammal uppsats från den tiden då jag studerade antikens kultur- och samhällsliv i Lund. Uppsatsen heter Musikens roll under antiken.

En mycket populär avdelning på denna webbplats utgörs av mitt specialarbete inom barn- och ungdomslitteratur. Jag har valt att kalla texten för Tove Janssons mumintroll.

Google-sökning


Sök endast på www.zein.se
Sök på hela Internet

Slutligen har jag lagt ut en något förkortad version av en b-uppsats om Stormaktstiden, vilken handlar om tre betydelsefulla bibliotek som växte fram på 1600-talet, under Sveriges stormaktstid.

Sidorna ses bäst med Mozilla Firefox eller Internet Explorer. Din webbläsare bör dessutom kunna hantera Javascript.

 

Senast uppdaterad 2013-02-17.

eXTReMe Tracker

© Ing-Marie Hassel