[Gå till huvudindex] [Kontakta författaren] [Read this page in English]

© 2011-2016 Patrick Hassel Zein

Denna sida uppdaterades senast 16.11.2016


Designat av Patrick Hassel-Zein

Jag tycker om att formgiva i stickat och virkat. Sedan 2008 jobbar jag jobbat mycket med krokning, har uppfunnit en del egna tekniker att kroka i virkel, med färger, i spetsmönster och så vidare. Jag tycker om att designa kläder med ovanliga detaljer eller finesser, och tycker speciellt om att skapa plagg som kan bäras på mer än ett sätt. Ibland har jag fått assistans från andra medlemmar i Reykjavik Stickklubb för Män, som t.ex. att testa nya mönster eller posera i fotografier.

Sedan 2013 har jag även engagerat mig för olika nordiska folkdräkter, och mest entusiastiskt för min egen mansdräkt från Karleby i Finland.

Fram till november 2016 har jag publicerat 95 olika mönster, varav en mindre del är stickade och den större delen är krokade.

Klicka på bilderna för att läsa mer!


Klicka för att läsa mer!

Karleby mansdräkt

Under 2014-2016 har jag sytt, virkat, stickat och vävt alla delar till en folkdräkt från Österbotten i Finland. Jag har nedtecknat mönster till alla virkade, stickade och vävda tillbehör.

Språk: Denna e-bok är skriven delvis på svenska och delvis på engelska på ravelry.com

Utgivningsdatum: 2015.

Frågor: Kontakta författaren eller ladda ner på ravelry.com!


Klicka för att läsa mer!

Tunisian Crochet © Zein Design 2014-15

Detta är en e-bok som innehåller sex nya mönster som jag designat under 2014-15. Samlingen omfattar två halsdukar, en sjal, fingervantar och två mössor. Mönster omfattar vissa nya tekniker.

Språk: Denna e-bok finns på engelska på ravelry.com

Utgivningsdatum: Hösten 2015.

Beställning och frågor: Kontakta författaren eller köp på ravelry.com!


Klicka för att läsa mer!

Tunisian Crochet © Zein Design 2013

Detta är en e-bok som innehåller tio nya mönster som jag designat under 2013. Samlingen omfattar en varierbar kofta, en tunika, en sjal, fyra halsdukar, två varianter av en rund sjal, en cape och en sci-fi inspirerad väst. Mönster omfattar vissa nya maskor och tekniker. Mönstren är skriva i storlekar 2-14 år och XS-4X, för män, kvinnor och barn.

Språk: Denna e-bok finns på engelska på ravelry.com

Utgivningsdatum: Hösten 2013.

Beställning och frågor: Kontakta författaren eller köp på ravelry.com!


Klicka för att läsa mer!

Tunisian Crochet © Zein Design 2012

Detta är en e-bok som innehåller nio nya mönster som jag designat under 2012. Samlingen omfattar en sci-fi-inspirerad tröja, en spetsmönstrad kofta, vikingabyxor i isländsk stil, två sjalar, två mössor, en löskrage som även kan bäras som en mössa, och pulsvärmare. Mönstren är skriva i storlekar 2-14 år och XS-4X, för män, kvinnor och barn.

Språk: Denna e-bok finns på engelska på ravelry.com

Utgivningsdatum: Oktober 2012.

Beställning och frågor: Kontakta författaren eller köp på ravelry.com!


Klicka för att läsa mer!

Krokning till vardags och fest

Detta är min andra bok om krokning, med 30 mönster (plus variationer). Man kan se tydliga tecken på inspiration från nordiska traditioner, science fiction, fantasy och sagor. Instruktionskapitlet presenterar dels grunderna (t.ex. rät krokning, avig krokning och rundkrokning) och dels nya och förbättrade tekniker och maskor (t.ex. knut- färg-, lapptäcks-, hål-, pärl- och flätmönster). Vissa mönster är för nybörjare medan andra är för den mer erfarne krokaren. Bland mönstren finns sju nya tröjor i både lättare och tjockare ylle, 12 eleganta sjalar/halsdukar/hättor, en klänning, tossor, mössor, vantar med mera. Mönstren är skrivna i storlekar 2-14 år och XS-4X, för män, kvinnor och barn.

Språk: Denna bok finns på Svenska och isländska. Alla mönster finns översatta till engelska på ravelry.com

Utgivningsdatum: Oktober 2011.

ISBN: 978-9979-70-971-8.

Beställning och frågor: Kontakta författaren!


Klicka för att läsa mer!

Krokning på isländska

Detta är min första bok om krokning, med 20 mönster (plus variationer) Man kan se tydliga tecken på inspiration från nordiska traditioner och science fiction. Instruktionskapitlet presenterar dels grundtekniker och maskor (t.ex. rät krokning och avig krokning) likväl som rundkrokning. De flesta mönstren är för nybörjare. Bland mönstren finns fyra tjocka tröjor, sjalar, sockar, mössor, vantar med mera. Tack vare denna bok, nomerade Crochet Liberation Front mig i två kategorier av Flamie-awards 2011: ”Best New Crochet Designer” och ”Best Crochet Designer for Men’s Wear”. Mönstren är skrivna i storlekar 8-14 år och XS-3X, för män, kvinnor och barn.

Språk: Den tryckta boken finns endast på isländska, men det finns även ett bilagehäfte med en svensk översättning.

Utgivningsdatum: Juni 2010

Beställning: Kontakta t.ex. Istex. Finns även som e-bok på engelska på ravelry.com.

ISBN: 978-9979-70-778-3.


Klicka för att läsa mer!

En Midvinternatts Dröm

Denna sida visar hur mitt intresse för krokning började under år 2008.


Klicka för att läsa mer!

Annorlunda stickade tröjor för män

denna sida kan du se äldre plagg som jag stickat, vilket mestadels omfattar ett antal stickade tröjor som jag designat för män. På sidan finns även ett antal gratis mönster.


Klicka för att läsa mer!

Fortsatt läsning

Om du registrerar ett användarnamn på ravelry.com, kan du se de flesta av de ovan nämnda mönstren och en del fler på min sida: www.ravelry.com/designers/patrick-hassel-zein. Där kan du även hitta engelska översättningar av en del av mina krokningsmönster.

Det har även bildats en grupp för alla på ravelry som är intresserade av mina krokningsmönster: "Inspired by Iceland".