[Gå till huvudindex] [Gå till språkindex] [Kontakta författaren] [Read this page in English]

© 1997 – 2016 Patrick Hassel Zein

Denna sida uppdaterades senast 14.11.2016


Nyheter och Uppdateringar

14.11.2016:  Jag insåg att jag inte skrivit något om min krokade design från 2014-15, så jag lade till en sida om det.

05.11.2016:  Sedan jag flyttade till Island år 2007, har jag varit aktiv på Facebook och andra sociala media, och har inte varit så aktiv att uppdatera min hemsida. Efter mer än tio år sedan jag uppdaterade denna sida, har jag nu skrivit några noteringar om uppdateringar som jag faktiskt gjort under de senaste åren.

30.10.2016:  Jag har lagt till en sida om min folkdräkt från Karleby.

05.11.2016:  Jag har uppdaterat mina recept, främst med finska rätter.

03.02.2016:  Jag uppdaterade mitt CV.

Nov 2014:  Jag uppdaterade sidan med de 3000 vanligaste kinesiska skrivtecknen.

Okt 2013:  Jag updaterade design sidan med årets mönster.

20.09.2013:  Jag uppdaterade sidan med stickade tröjor.

27.06.2013:  Jag uppdaterade sidan om min första bok om krokning.

Okt 2012:  Jag uppdaterade design sidan med årets mönster.

14.08.2011:  Jag uppdaterade sidan om krokade mössor.

Maj 2011:  Jag lade till design sidan.

03.09.2008:  Jag uppdaterade sidan om kinesisk fonetik.

2006.03.25:  Idag har jag uppdaterat alla mina listor med länkar. Nyligen har listan med de vanligaste kinesiska tecknen, sidan om Emi Siao och en del av stickade tröjor för män också uppdaterats.

2006.01.04:  Städa, städa, varje fredag... Det var hög tid att rensa bort döda länkar från min hemsida. Samtidigt passade jag på att lägga upp en del nya också.

2005.06.17:  Jodå! Min hemsida lever ännu i högsta grad, även om jag så sällan uppdaterar denna nyhetssida. Jag gör bland annat av och till små tillägg och ändringar i t.ex. listan med de vanligaste kinesiska tecknen och min min lilla kokbok, min sida om Emi Siaos dikter.

2004.07.05:  På senare tid har jag jobbat lite med diverse kinesiska sidor, som t.ex. listan med de vanligaste kinesiska tecknen och en svensk översättning av en dikt av Emi Siao.

2004.05.22:  Jag har varit upptagen på sista tiden... Men det har blivit ett par uppdateringar t.ex. i listan med de vanligaste kinesiska tecknen och min text om Mandarin-kinesisk fonetik.

2004.04.02:  Utrymmesbrist på domänen... Rensade bort några sidor som jag inte lägre satte värde på.

2004.02.20:  Jag har konstaterat att det är för kostsamt att hålla sig med dagens bild. Kanske fortsätter jag med veckans bild istället? Vi får se. Jag har uppdaterat några inlägg på sidan med stickdiagram för svenska namn på kinesiska.

2004.02.04:  Jag har nu förbättrat och delvis skrivit om min text om mandarin-kinesisk fonetik. Nya recept i kokboken: fyllda paprikor respektive pikant muskotsås.

2004.01.11:  Flashcards Allmänna uppdateringar i diverse sidor om det kinesiska språket samt förbättrade länkningar mellan sidorna. Jag har även skapat ett spel för att träna kinesiska skrivtecken och listan med de vanligaste kinesiska tecknen har utökats.

2003.12.26:  Lista över vanliga kinesiska tecknen har omarbetats och förbättrats radikalt (och endast sinologer kan NÅGONSIN hitta ordvitsen i den meningen!) och diverse andra texter om kinesiska har putsats en del, t.ex. min text om kinesisk fonetik och beskrivningen om hur du få in kinesiska tecken i din dator. Mina julrecept på Julgifflar och äppelsallad finns nu i den lilla kokboken.

2003.11.27:  Det har varit till synes lugnt på sistone - mest vissa allmänna korrektioner och "osynliga" fixningar. Det som syns mest är ett par nya vegetariska recept och mitt CV. Alla mina sidor fyller nu upp c:a 25 MByte på servern.

2003.11.19:  Eftersom jag numera har en digital kamera, har jag börjat ta en massa fotografier. Tack vare detta tänkte jag publicera en fotografisk dagbok, men det blev för omständigt...

2003.11.04:  På sista tiden har det varit mest "osynliga" uppdateringar... Vissa korrektioner här och där, lite nya översättningar och ett par nya citat.

2003.10.03:  Jag har noterat att jag har ett antal läsare som är intresserade av fonetiken i mandarin-kinesiska, så jag har uppdaterat min sida i det ämnet. Dessutom har jag gått över till att använda en flerspråkig navigeringsmeny, så att man alltid har tillgång till alla sidor på alla språk.

2003.09.13:  Island 2003 Nu har jag publicerat några nya bilder från Island, tagna av besökare som kommit hit under sommaren. Jag har börjat tillämpa en lite bättre strategi för att visa bilder (klicka på blommorna här till höger, så skall du se!). Dessutom har jag, äntligen!, tagit mig själv i kragen och börjat skriva en presentation av mig själv på kinesiska.

2003.08.26:  På sistone har jag mest uppdaterat min receptsamling med lite blandade saker, samt skrivit vidare på mitt arbete om idiomatiska uttryck på kinesiska.

2003.08.01:  Jag har skaffat min egen domän!!! Den finns på adressen http://www.zein.se - men innehåller är än så länge det "gamla vanliga". Nu skall mina filer finnas tillgängliga snabbare med bättre säkerhet och UTAN reklam. Jag får dock känslan att detta innebär att jag borde uppdatera en del gamla sidor....... Jag tror att detta blir min femte adress för hemsidan. Hoppas att alla de som lagt upp länkar till mig är artiga nog att uppdatera dem!

2003.06.19:  För just ett år sedan, skrev jag om en bugg i Microsoft Office. Idag utökar jag beskrivningen av denna bugg: Om MS Word hela tiden kraschar utan förklaring, kan det bero på stavningskontrollen. Stäng av stavningskontrollen, stäng av automatisk identifiering av språk, markera hela dokumentet och ange att hela texten skall identifieras som skriven på ETT ENDA språk - ett språk som passar bra för större delar av dokumentet.

2003.05.26:  KaleidoChess Adesso si può leggere le regoli di "KaleidoChess" anche in italiano! :-)
2003.05.05:  KalejdoSchack Min mesta lediga tid går just nu till att lära mig C++/Java för att programmera en datoriserad utgåva av mitt runda schack, till vilket jag nu ÄNTLIGEN hittat det perfekta namnet: "KalejdoSchack". Detta har lett till att uppdateringar av min hemsida nu lyser med sin frånvaro, bortsett från just på sidan som handlar om spelet... Men de som uppskattar intressanta strategispel kommer en dag att tacka mig för detta.
2003.04.14: 

Jag har pillat och fixat lite här och där bland mina sidor, men inga större nytillskott eller markanta omarbetningar har skett...

2003.02.20:  Illustration © Microsoft Clipart Jaa... Vad kan jag locka med för något nytt idag? Receptet till en förförisk kladdkaka med valfri smaktillsats, kanske?

2003.01.20: 

Mer information och nya modeller har nu lagts till på sidan om bajoranska örhängen.

2002.12.09:  Efter att ha uppskattat Startrek i flera år, verkar jag nu slutligen ha blivit en rekorderlig fanatiker, och firar det med att skriva en sida om bajoranska örhängen.

2002.11.14: 

Den första helt nya sida jag lagt upp sedan... Ja jag vet inte när. Men sidan raderades 2004.04.02.

2002.09.17:  Just nu har jag fullt upp med andra saker, så jag hinner inte skriva så mycket nytt för min hemsida... Men jag har iallafall kommit till den insekten att jag bör ange när varje sida senast uppdaterades, så att mina läsare kan se hur levande sidorna är. De mest uppdaterade sidorna är mitt arbete om idiomatiska uttryck på kinesiska, mina modeller till herrtröjor samt min debattartikel om det svenska språkets utarmande.

2002.08.29:  The first international honours for achievements in web based multilingual educational creativity!

Den första internationella utmärkelsen för bedrifter i web-baserad, flerspråkig, undervisande kreativitet, utdelade av Svenska Skolverket:

 • Tagalog interactive language and culture resource
 • Somali folktale project
 • Focus on Luganda language
 • Patrick Hassel Zeinīs Chinese language and more
 • Concertinointown music language
 • To nurture a language - not to lose a language

 • 2002.08.04:  Nu finns receptet på Askonsdagspaj med i min receptsamling. Annats jobbar jag mest med arbetet om idiomatiska uttryck på kinesiska och ett par projekt i stickat...

  2002.07.15:  Illustration © Microsoft Clipart Idag har jag varit en duktig pojke! Jag har rensat ORDENTLIGT bland de illustrationer för vilka jag inte kunnat ange härkomsten. Som ersättning har jag lagt in några av mina favoriter från Microsofts Design Gallery.

  2002.06.06:  Årets Microsoft-tips: Kraschar MS Word när du skriver stora eller komplexa dokument på mer än ett språk? Prova då att stänga av stavningskontrollen, slå av funktionen "Identifiera språk automatiskt" eller byta alla markeringar av "Amerikansk engelska" mot "Brittisk engelska"! :-)

  2002.06.04:  Illustration © Microsoft Clipart Adjöss med Gästböckerna! Sedan jag flyttat min hemsida till den nya servern, har antalet besökar minskat en aning. Antaglig beror detta mest på att andra sidor alltjämnt refererar till min gamla adress, och därigenom får vissa sökmotorer att sätta lägre prioritet på min nya adress. Antalet vettiga inlägg i mina gästböcker är dessutom långt under mina förväntningar, så från och med nu är det endast möjligt att nå mig via e-post.

  2002.05.16:  Kalla mig gärna puritan! Nu har jag tagit bort alla referenser till engelska ord såsom "frame" (det heter "ram"!) och "site" (jag har fått fatt på den fiffiga glosan "vävsäte" -- tack, Dan!) från mina svenska sidor. Gästböckerna är halvvägs ner i soptunnan. I stort sett alla bilder är försedda med tydliga ursprungsangivelser. Vad mer behöver fixas om man vill avvika från den stora massan av hemsidor?!?

  2002.05.12:  Vissa av mina trogna läsare kommer att förundras över min senaste uppdatering av mina sidor. Saken är nämligen den att jag håller på att avveckla mina gästböcker. Vilt främmande individer har allt för ofta använt gästböckerna till att enbart göra reklam för sina sidor. Andra har skrivit in frågor som antingen redan finns besvarade bland de vanligt förekommande frågorna eller som jag ändå tyvärr måste debitera avgift för. Allt för sällan har det kommit konkreta synpunkter eller kommentarer till mina sidor, och de få fall av kritik som har uttalats har varit antingen luddigt eller plumpt formulerade (om inte både och). Sålunda har jag nu plockat bort alla direkta länkar till gästböckerna. Den enda vägen till gästböckerna är nu via kontaktsidan!

  Man kan se det som ett steg i riktningen att göra detta vävsäte allt mindre en personlig hemsida och allt mer en sida om Kina och allt möjligt kinesiskt...

  2002.05.09:  Idiomatic Expressions in Chinese Att flytta min hemsida till en ny server och uppdatera alla sökmotorer har uppenbarligen tillfälligt minskat besökarantalet på mina sidor till hälften. Jag är dock mycket positiv inför framtiden. Dessutom kan du nu använda google.com för att söka INOM mitt vävsäte!!!

  Äntligen har jag tagit mig tid att kolla upp alla mina kinesiska länkar och alla allmänna länkar, radera de som inte fungerar och lägga till en del nya förslag. Annars jobbar just nu med vissa kinesiska delarna av min hemsida...

  2002.04.10:  Vissa uppdateringar har gjorts bland de kinesiska lyckosymbolerna (med bland annat en huskur mot baksmälla!). Jag har också publicerat några fler bilder från Island, och har därmed en hemsida på hela 18.5 Mbyte.

  2002.04.04:  Genom de senaste åren har jag provat några olika gratis web-servrar, och har samlat på mig några erfarenheter... Illustration © Microsoft Clipart

  • Passagen.se gav mig rimligt stor svängrum, men blev allt mer instabilt ju mer information jag hade på mina sidor. Dessutom tillåter servern inte alla de filtyper som jag vill använda.
  • Home.bip.net är riktigt bra, men ger ett lite begränsat utrymme som mina sidor redan vuxit för stora för. BIP har numera flyttat till Spray, och tar antagligen inte emot nya användare...
  • Geocities.com ger ett rimligt utrymme och stabil service, men slänger ut störande reklam på alla sidor.
  • Nu har jag hittat web1000.com, som ger mig hela 50 MByte utan varesig reklam eller kostnad - dessutom verkar vara stabil om än något långsam från Sverige. Och servern accepterar alla de filtyper jag har.
  Den riktigt stora fördelen med web1000.com är att jag fått URL:en http://phz.web1000.com, vilket innebär att jag kan ge mina läsare möjligheten att utnyttja Google.com för att söka inom min hemsida! Jag kommer att fortsätta testa denna nya server, men det lutar redan åt att jag kommer att stanna här ett tag.

  2002.03.31:  Mah-jong! Mah-jong! För närvarande är jag inne i en fas då jag mest jobbar med kinesiska och inte så mycket med min hemsida. Specifikt har jag börjat översätta min text om idiomatiska uttryck på kinesiska till engelska... Jo men vänta! Jag har även uppdaterat min Mah-jong-sida!

  2002.02.25:  Det har nu blivit ännu mera stickat på denna hemsida... Har jag inte många järn i elden sedan förr, så är det en snabb sak att skaffa sig fler! Se sidan om stickade tröjor!

  2002.01.31:  Klicka för mer information! Gratis Stickmönster! Detta är en skiss till mitt senaste stickningsprojekt med flätmönster, där flätorna ligger i relief, som ett nät, över ett mönster av sexkanter. De grå områdena är stickade i avig slätstickning, medan nätet och de färgade fälten är rät slätstickning. Mönstret finns både med och utan huva. Svårighetsgrad: Rekommenderas ej för nybörjare.

  Skriv mig ett brev om du vill få en GRATIS kopia av instruktionerna innan jag säljer mönstret till Istex!

  2002.01.16:  Efter att ha firat 30 år av diplomatiska förbindelser mellan Island och Kina, genom att gå på en konsert med klassisk kinesisk musik i Reykjavík, skakade jag hand med den kinesiske ambassadören och tackade honom personligen för en trevlig kväll. Det är allt bra lustigt att se hur upprymd och inspirerad man kan bli av något så trivialt! *brett leende*

  2001.12.24:  God Jul! Idag har jag publicerat ett litet recept på saffranskorpor, men annars jobbar jag för närvarande mest med min lista över kinesiska idiom och inte så mycket direkt med min hemsida...

  2001.11.27:  Min lista över kinesiska idiom @ Babylon.com!

  Härmed vill jag framföra ett officiellt TACK till min studiekamrat Maria Åsard (numera utsedd till min personliga musa), för att hon stöttat och inspirerat till att åter kasta mig ut i sinologins hav – denna gång med en lingvistisk uppsats på temat "kinesiska idiom" som mål. Hoppas att även du får ork, mod och inspiration till att ge dig på liknande projekt!

  2001.11.20:  Precis som väntat har mina senaste uppdateringar gett ett synbart lyft i antalet besökare till denna hemsida – mer än 140 per dag under förra veckan! Idag har jag inget nytt material att visa på, men har börjat organisera om lite "bakom kulisserna"...

  2001.11.14:  Läs vidare i mitt språkliga index! Tänk vad lång tid det tog mig att inse att universitetsstudier inte ger mig hälften så mycket när jag redan har ett jobb (ett jobb som jag trivs väldans bra med, kanske jag skall tillägga?)! Den som är intelligent gör något med sina kunskaper – den som inte kan tillämpa sina kunskaper får skaffa sig ett jobb som forskare/lektor på universitet!

  Nu skall jag följa det goda rådet att strunta i universitetet och koncetrera mig på rent autodidaktiska studier istället. Det kommer säkert också att bli en del författande av lingvistiska sammanställningar – jag lär mig ju bäst på att undervisa, tycker dessutom mycket om att dela med mig av mina kunskaper. Detta bör förhoppningsvis leda till ÄNNU MER läsning här på min hemsida. Jag får bara se till att skaffa mig mer utrymme på en eller flera servrar, eller, gudarna förbjude!, rensa bort ett par sidor...

  Tack, Anna See, för ditt MYCKET värmande utlåtande om min lista med de 5000 vanligaste kinesiska skrivtecknen!

  2001.11.01:  Bilder från Färöarna och Island

  Varsågod och njut av några bilder från min semester på Färöarna och Island! Därmed har jag i stort sett fyllt ut mina 20 Mbyte på servern... *Ooops!* Dags att rensa bort gammalt skräp samtidigt som jag nu tar hand om en hel del av alla planerade uppdateringar. Om jag känner sökmotorerna på Internet rätt, så borde en så massiv uppdatering av mina sidor kunna leda till ett ökat besökarantal...

  En extra nyhet (enbart för svenska läsare) är min lilla kokbok.

  2001.10.29:  Numera har jag minst 100 besökare per dag – mestadels söker de kinesiska tatueringar. Det känns lite som att det inte är allt för många av mina läsare som läser de tunga bitarna... I vilket fall har listan över planerade uppdateringar på min hemsida nu blivit riktigt lång och innehållsrik.

  Jag började idag att skissa på den nya sidan om kinesiska lyckosymboler och fixade till min FAQ-lista.

  2001.10.05:  Nu är jag klar med den första utgåvan av min text om kinesisk kalligrafi! Det har även kommit en del nya svar på min sida med vanliga frågor som jag brukar få.

  2001.09.20:  För närvarande är jag konstant upptagen med att uppdatera listan över de 5000 vanligaste kinesiska tecknen och mitt examensarbete...

  2001.09.09:  Den rena html-koden bakom min hemsida överstiger nu 1.5 Mbyte!

  Enligt J.K. Rowlings, skall denna drake vara en 'Kinesisk eldvigg'... © Microsoft Clipart Under de senaste veckorna har jag börjat komplettera sidor som inte varit helt färdiga samt i all hast kontrollerat att sidorna alltjämt är nåttsånär läsliga med Netscape (jag jobbar ju i stort sett till 100% med Internet Explorer). Fortsatta kompletteringar kommer även att göras rätt snart. Främst pågår arbete på följande sidor: min kandidat-uppsats i kinesiska, de 5000 vanligaste kinesiska skrivtecknen, "Kinesisk Fonetik" och "Kinesisk Kalligrafi".

  2001.06.27:  Min favorit-orbok på Nätet! Sidor som uppdaterats under de senaste dagarna: min citatsamling, min kandidat-uppsats, mitt CV och kinesisk fonetik. En ny sida har tillkommit: det kinesiska språket (fast... den är inte färdig ännu). Vidare uppdateringar får vänta tills efter sommaren.

  2001.06.10:  Mer eller mindre enkom för att ha något att presentera som en "nyhet", så har jag nu, för eventuella intresserade, lagt ut den teckenlista som jag själv just nu sitter och pluggar efter: de 5000 mest frekvent förekommande kinesiska skrivtecknen. Ni som tycker att den listan är kul, kan välan kontakta mig?

  2001.05.29:  Nu har min professor tittat igenom mitt examensarbete, så då lär det snart bli dags för vissa uppdateringar i det... Men den positiva aspekten av detta är att detta gett mig tillbaka en ordentlig portion med studielusta. Nu skall här minsann pluggas kinesiska skrivtecken (jag MåSTE helt enkelt bli bättre på att läsa och skriva!), och skissas vidare på min fina tanke om den stundande magisteruppsatsen. Vissa delar av min hemsida formligen skriker efter snar komplettering, och jag vet inte riktigt hur jag skall prioritera alla dessa små "projekt"... Som tur var handlar det mesta bland mina fritidssysslor på ett eller annat sätt om något kinesiskt, så jag behöver kanske inte riskera att bli schizofren med det samma...

  2001.05.08:  Hoppsan! Jag har visst inte skrivit någon nyhet på ett tag... Det beror antagligen mest på alla mina stickningsprojekt. Men jag har faktiskt gjort en del tillägg – t.ex. på sidan om kinesisk fonetik!

  2001.04.03:  En extra sida för chokladfantaster har lagts till!

  2001.03.23:  Tävlingen från 13/3 har nu avgjorts. Mina grattulationer till dig, Kicki! Förstapriset (ett paket choklad-the) kommer på posten.

  2001.03.13:  FAQ

  Låt se nu... Några uppdateringar har gjorts i min FAQ och i citatsamlingen, men den STORA förändringen är den att jag nu speglar denna hemsida på en andra server. Kan du hitta den identiska kopian av denna sida? Ett fint pris utlovas till den som först skickar in korrekta URL:er till bägge vävsätena! ;-)

  2001.02.28:  Nu har jag skaffat ett verktyg för att hålla koll på alla länkar i min hemsida. Från och med nu bör det förhoppningsvis endast sällan förekomma "döda" länkar på min sida! Dessutom har jag gjort några skoj tillägg bland mina allmänna länkar och språkliga länkar. Ett antal nya citat har tillkommit, och jag har avslutat mitt examensarbete i kinesiska.

  2001.01.29:  Bilder från Island

  Nu finns det hela 27 bilder i mitt isländska fotoalbum. Dessutom har jag lagt till en ny bild bland illerbilderna. Just nu håller jag på med den sista statistiken till mitt examensarbete, och kommer förhoppningsvis att avsluta den under denna vecka.

  2001.01.22: 

  Årets första "Good-Friend-Award" har delats ut till Magnus. Motivation: en varm och uppmuntrande hemsida, trevligt gästboksskrivande och ett glatt leende.

  2001.01.21:  Nu finns det ytterligare en ny sida att läsa: Mah-jong! Dessutom har jag stökat runt bland annat med alla menyer och mitt examensarbete. Alla sidor har mer eller mindre fått sig en släng av sleven.

  2001.01.12:  Antalet besökare på min sida har sedan nyåret ökat explosionsartat. På läsarnas begäran har jag påbörjat ett par nya kinesiska sidor or kinesiska fonetik (inklusive ett kinesiskt "alfabete") och kinesisk kalligrafi. Dock tar mitt examensarbete fortfarande en stor del av min tid, så de nya kinasidorna är än så länge relativt rudimentära...

  2000.12.22:  Illustration © Microsoft Clipart

  Årets Microsoft-tips: Har du upplevt att dina Word-dokument växer sig alldeles för stora och klumpiga för att vara praktiska att arbeta med? Fyller MS Word dina dokument med en massa onödiga koder, taggar, minnesinformation och annat som du inte behöver? Testa då att spara ditt dokument i html-format. Sedan öppnar du det nya html-dokumentet och sparar som Word-dokument igen. Denna manöver kan orsaka vissa oönskade förändringar i dokumentets exakta format, men det brukar vara enkelt att fixa efteråt. Jag lyckades själv på detta sätt få mitt examensarbete att krympa från hutalösa 45 Mbyte ner till avsevärt mer behagliga 2,5 Mbyte!

  2000.11.29:  OK, nu har jag insett att jag MÅSTE gå igenom alla mina sidor för att få mina CSS att funka helt korrekt, och för att åter göra sidorna snygga i Netscape (har personligen inte använt den browsern på ett par år juh). Detta arbete kommer att ta en stund, och tyvärr måste jag be 2,5% av mina läsare att uppgradera från Netscape 3 till en modernare programvara...

  2000.10.03:  Illerbilder På allmän begäran finns det nu ett galleri med en handfull hastigt utvalda illerbilder att beskåda. Därmed har jag totalt c:a 75 fotografier på detta vävsäte, och endast 4% ledigt utrymme (414 kbytes, för att vara exakt) på servern...

  Annars? Tja... Eftersom det nu inkommit ytterligare ett antal brev från svenska kommuner, så har jag även kostat på mig att uppdatera mitt examensarbete på temat modersmålsundervisning i kinesiska, men i övrigt har jag inte gjort några radikala modifieringar, utan bara lite smått pillande här och där.

  2000.09.24:  Diverse mindre uppdateringar lite var stans, synliga uppdateringar i mitt Curriculum Vitæ, men framförallt en radikal uppsnofsning av navigeringsmenyn till vänster – det var på hög tid, för vävsätet är ju numera på hela 10 Mbyte, och det finns många sidor att leta bland! Sidomenyn kan numera, på smidigt vis, gömmas eller plockas fram. Jag hoppas att detta kommer att underlätta surfandet för de 65 besökare som jag har under en genomsnittlig dag.

  2000.09.15:  Good Friend Award Ett Good-Friend-Award har idag, efter alldeles för lång väntan, utdelats ut till den ytterst välförtjänte herr Peter (Eeyore). De som erhållit denna utmärkelse har rätt att sin tur dela ut densamma till sina egna vänner! :-)

  2000.09.14:  Efter att ha haft närmare 30.000 besökare under de tre senaste åren, så har jag nu helt sonika tagit bort besökarräknaren – dels gjorde den sidan långsammare, och dels var den inte helt korrekt. Nu har jag istället lagt in en snabbare och nästan osynlig statistik-räknare på alla sidor. Syftet med denna räknare är att jag vill veta vad mina läsa letar efter, så att jag kan underlätta letandet för kommande besökare. Samtidigt lade jag in upphovsrätts-texter på alla sidor, för min lilla inbillade (?) trygghet...

  2000.09.08:  Bilder från Island På sistone har jag mest jobbat vidare med mitt examensarbete i kinesiska, mer har oxå kompletterat listan över kinesisk litteratur och programvaror som man kan hitta i min bokhylla, samt uppdaterat mina fotoalbum. Antalet läsare på mitt vävsäte ökar stadigt – speciellt den massa folk som hittar till orden "kinesiska tatueringar" på just denna nyhetssida! :-)

  2000.04.15:  Illustration © Microsoft Clipart

  Har skrivit vidare på min filosofiska sida, pillat lite här och där, men mest pysslat med mitt jobb (hör och häpna!), min våning i Reykjavík (det behövs) och mitt mitt examensarbete (jo, jag försöker iallafall) – vilket ju av naturliga skäl inte alltid syns här på Nätet...

  Lite ointressant (?) statistik: Detta vävsäte består numera av över 9 MB data fördelade på 80 sidor. Varje sida har uppdaterats minst en gång på de senaste 5 månaderna (2/3 har uppdaterats under år 2000). Antal besökare per dag: vanligtvis runt 30 (mest svenskar, förståss). Mest populära sökord bland besökarna: Kina, kinesiska tecken och kinesiska tatueringar.

  2000.03.30:  Bilder från Kina!

  Bilder från Island!

  En massa nya bilder har nu lagts till i mitt galleri – 39 bilder från Island och Kina, för att vara exakt. Även mitt examensarbete har blivit lite utsmyckat med några ytterligare fotografier. Därmed upptar min hemsida numera drygt 8 Mbyte utrymme på servern.

  1999.06.19:  The Golden Penguin

  Nyligen har jag märkt att vissa av mina sidor inte var helt accepterade av vissa browsers (mer specifikt Netscape och vissa äldre versioner av Explorer), men nu har jag fixat de problem jag kunnat hitta och även modifierat stylesheeten på alla sidor. Mitt mål är att göra detta vävsäte lika snyggt med vilken browser som helst (även om den ser liiiiite bättre ut med Explorer, och faktumet att jag alltjämt inte kunnat surfa runt på den med en Mac...).

  Men i vilket fall, så fick jag idag en Golden Penguin Award. Oh, tack Kicki!