[Gå till huvudindex] [Kontakta författaren] [Read this page in English]

© 2017 Patrick Hassel Zein

Denna sida uppdaterades senast 23.07.2017


Minovar

– ett romantiskt science fiction-mysterium på en homonormativ planet.

Text: © 2017 Patrick Hassel-Zein.
Fraktaler: © 2017 Patrick Hassel-Zein.


I det 24:e århundradet har människor befolkat främmande världar och lärt känna andra intelligenta livsformer runt omkring i vårt hörn av Vintergatan.

Planeten Minovar befolkas av en ras som är en hybrid mellan människor och en lokal primat. Alla planetens innevånare är män, och de får söner genom att ruva på ägg med varandra.

En dag stjäl en ung och ivrig minovaransk man ett tidsskepp, gör en resa till en ödslig del av Island under det tidiga 2000-talet, blixtförälskar sig i en ung islänning och råkar i stundens hetta starta ett händelseförlopp med långt mycket större konsekvenser än han kan ana.


Stort tack till Wolfgang Zein, Stefan Reitersjö, Ingeborg Müller, mamma, och alla andra som stöttat mig på olika sätt i detta projekt!

Som författare kan jag känna att jag blottar mig själv genom det jag skriver, även om det är ganska uppenbart att det inte handlar om en självbiografi. Jag kan oroa mig för att bli kritiserad. Men min vilja att dela med mig av min fantasi till andra blev helt enkelt för stark.